Hisap jari

Assalamualaikum, nak tanya ok atau tak kalau anak nak masuk umur 3 tahun tapi tiap nak tidur mesti akan hisap 2 jari. Jari telunjuk dengan jari tengah. Tiap nak tidur jela dia hisap, kadang dia saja tanya 'nak hisap jari boleh?'. Bila kita cakap tak boleh pun dia hisap jugak 😅 . Boleh sebabkan gigi jongang jugak ke nanti? #bantujawab #ingintahu #firstmom

2 Balas

ank sy 1thn 10 bln..msih blm brckp 1 word pun blm...ade x mcm.ni...mcm mn nk ajr ye...rasa mcm speach delay je

1d ago

Even panggilan untuk awak dan suami pun takde?

cakap tak boleh nanti 'gigi sakit'. pastu bg suggestion lain utk ganti jari. repeat je hari2