Tunggu Atau DNC?

Assalamualaikum n hai, Pagi tadi pergi cek pakar. Usia kandungan sepatutnya 7w. Doktor pakar cek dua kali. Scan perut n dari bawah. Doktor kata hanya ada kantung shj. Spttnya 7 minggu dah ada heart beat. ? Doc suggest utk tgu seminggu lg n dtg scan or buat dnc terus. Kawan2, saya ada harapan tak lagi klu tgu seminggu lg? Agak2 akan ada baby tak dlm tu? ? Ni first pregnancy saya ? Mohon pendapat.

Tunggu Atau DNC?
74 Balas

Sy first scan 7 mnggu pn nmpk kantung j. Doktor bgtau klau ada bleeding tros g hospital. Klau xd pape..lg 2 mnggu dtg scan semula. Alhamdulillah scan kali ke 2 tu nmpk heart beat n baby. Awak fikir positif j. InsyaaAllah ada peluang.