Tunggu Atau DNC?

Assalamualaikum n hai, Pagi tadi pergi cek pakar. Usia kandungan sepatutnya 7w. Doktor pakar cek dua kali. Scan perut n dari bawah. Doktor kata hanya ada kantung shj. Spttnya 7 minggu dah ada heart beat. ? Doc suggest utk tgu seminggu lg n dtg scan or buat dnc terus. Kawan2, saya ada harapan tak lagi klu tgu seminggu lg? Agak2 akan ada baby tak dlm tu? ? Ni first pregnancy saya ? Mohon pendapat.

Tunggu Atau DNC?
74 Balas

Sy p 6w xnmpk apa..pastu p klinik lain 7w nmpk mcm tu kosong..kantung kecik doc ckp mcm xsesuai dgn saiz..pastu 8w p klinik yg sblm nie..dh nmpk kntung besar tp xnmpk lg apa2..pmdoc sruh dtg lg smggu mlsd ya 9w..alhamdulillah nmpk ada baby dgn heartbeat...hr nie bru lps bt buku..tp doc dkt kk ckp xnmpk baby..nmpk kantung je..pelik2 dh sy..tp insyallah doa baik2..lg 2 mggu doc kk nk scan balik..harap2 semuanya baik2 saja

4y ago

InsyaAllah moga baik2 saja 🤲