PUTING PEDIH

Assalamualaikum. Mommy tolong share tips... Puting belah kanan rasa pedih after baby menyusu,baby kerap menyusu belah kanan,yg kiri pn baby mnyusu cuma tak sekerap belah kanan.. Sebenarnya puting sebelah kiri agak pendek sikit pastu aerola besar so susah sikit nak masuk dalam mulut baby dn breast belah kiri rasa kosong yg kanan macam berisi. Kenapa ea? #pleasehelp

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
TapFluencer

Waalaikumussalam. Hi mommy. Breast kanan berisi sebab baby kerap menyusu belah kanan. Sebaiknya menyusu 2² belah. Nak minta pendapat saya untuk breast belah kiri saya pun kurang arif bab breastfeeding ni. Kalau mommy nak belah kiri berisi susu juga kalau sukar sangat anak menyusu boleh pam belah kiri tu. Kalau kerap menyusu memang akan pedih, mommy. Ambil susu badan dan sapu pada tempat yang pedih

Baca lagi
5mo ago

Sama² mommy. Saya penah alami pedih juga dan nurse yang suggest letak susu badan