Menunggu Hari

Assalamualaikum mommies , ada tak kat sini yang dah 38 weeks or ke atas tengah menunggu hari 😂dia sakan lagi kat perot dok tendang joget semua dalam perott tapi taknak kuar lagi 🤣semakin hari semakin debar sebab tkde tanda ape ii lagi , aiyoo la anak ii 🥹🥺ibu awak ni firstmom tau debar semua ade 🥹Semoga semua mommies yg mengalami mcm saya , dipermudahkn urusan bersalin doakan sye jugak ye 🥹

10 Balas

Saya sis saya..sama sis samaaaaa…apa yg sis luah ni sama sngat dngn sya..tapi sya doc ckp sya tak boleh overdue sbb hb pernah rendah (alhamdulillah skarang dah naik sbb kena tambah ubat haritu) so nanti kena induce klau dah smpai due tapi belum ada tanda2 nk beranak 😭 harap2 la bby mau kluar sblom tarikh due..insyaAllah smoga kita smua dipermudahkan ,anak dan ibu smoga baik2 saja💕

Sayaa 🙋🏻‍♀️ first mom jugakk 38w2d. Taktau la baby nak keluar bila due 2/6. Mntk2 dia keluar 39weeks ke atas. Tknak overdue takut induce. Skrg pun dah tak larat sgt nak buat apa 🤣 asyik makan tido aje. Org ckp kena banyak berjalan utk cpt beranak huhu. Smoga dipermudahkan urusan kita utk bersalin 🥰

4w ago

smela sis due kitee🥹sye pon takot overduee 😭smoga yg baik ii sjela tuk kite aminn🥹

saya now 36week.Dah keluar micus plug tapi tak sakit 🤣 pergi hospital 2cm kena balik semula rumah. Ni tengah tunggu jee bila lah si baby ni nak keluar. Seronok dia duduk dlm peyutttt ni 😂

Sy esok bru 38w.. hari ni checkup, baby dah turun pegi laluan kata doc tpi tu lah, blm nak kluar lagi 🤣 smoga kita dipermudah semasa bersalin nanti ☺️

sy 38w1d.. contraction dh ada sejak 2 hari lps tp bukaan slow bru 2 cm .. dlu ank pertama 37w4d dh kluar dh ..adik dia ni lmbt pulak kali ni

4w ago

wah, smoga diprmudhkn urusan sis besalin jgak ye☺️

Saya pun firstmom neves jgk..harap semua baik2 duk menghitung hari dah 37 weeks 5 hari dah

Sy due 2/6 dah bersalin 19/5 ... pecah ketuban tiba ii maybe banyak bejalan hehe

4w ago

Sy tengah baring ii di ruang tamu , tiba ii ada rasa air hangat mengalir dari faraj terus berdiri lagi banyak keluar … terus panggil husb bwk hosp

sy ank pertama 40week tepat2 due dia...ni Ank no 2 xthu bila pulak nk kluar ni...

First mom too!! Edd 6/6..nervous tp excited nak jumpa baby..all the best mommies

saya due 3.6.. 1 tanda apa lgi tak ada.😿 risau yeee