Minum air gula

Assalamualaikum ibu-ibu. Saya mom to be. Saya baru lepas minum air gula. Bacaan gula dalam darah normal sebelum minum air gula, tapi selepas jadi tinggi sehingga suspek kencing manis. Setiap kali check up, doc puji bacaan darah saya cantik. Lepas minum air gula katanya kandungan gula tinggi. Saya jadi stress. Ada ibu yg sama pengalaman macam saya? Terima kasih.

10 Balas

Jangan stress2..sy pun pregnant anak nom 1 & 2 xde Gdm tapi nom 3 ni ada gdm on diet. Mula2 stress jugak nak control makan, last2 ok la mcm biasa. Just makan tapi jgn sekali banyak. Nanti nurse refer pakar pemakanan. 😊