Minum air gula

Assalamualaikum ibu-ibu. Saya mom to be. Saya baru lepas minum air gula. Bacaan gula dalam darah normal sebelum minum air gula, tapi selepas jadi tinggi sehingga suspek kencing manis. Setiap kali check up, doc puji bacaan darah saya cantik. Lepas minum air gula katanya kandungan gula tinggi. Saya jadi stress. Ada ibu yg sama pengalaman macam saya? Terima kasih.

10 Balas

Wsalam. Sis jgn stress sbb bkn sis sorg je sangkut, sy pun sangkut tp sy buat relax je nurse kk je yg gelabah xhabis. Sy mmg xnak stress. Dlm masa yg sma sy jg pemakann dan buat monitor cek gula tu dirumah. Alhamdulillah turun 4.9 . Minum air kelapa selang 2hari InshaAllah hb dan gula cantik.