Kurang Selera Makan

Assalamualaikum, hai moms sekalian. Saya pregnant dah 7 minggu. Masa dapat tahu tu kandungan dah 5 minggu, alhamdulillah takde mual-mual sampai sekarang cuma ada rasa nak muntah tapi boleh tahan lagi dengan minum air atau makan kuih bagi hilang rasa nak muntah tu. Start minggu ni selera makan takde, lapar tapi tak tahu nak makan apa ☹️ kadang makan nasi separuh senduk kicap dengan telur dadar sikit. Kiranya sebelum ni makan nasi separuh sekarang separuh senduk. Saya risau pada kandungan. Dalam masa 2 minggu boleh turun berat sekilo. Ada apa-apa cadangan atau nasihat bagi tambah selera makan tak?

12 Balas

Saya pun sama hilang selera makan, baru 6w.. kadang2 minum air milo cicah biskut aje, makan buah.. rasa lapar tapi tak tahu nak makan ape, asyik loya aje tapi tak muntah pun😌

4y ago

Tekak ni memilih, beli biskut or roti tpi minum milo je dh kenyang. Makan sekeping tu sejam nak habis kan huhuhuu.