Booster vaksin covid-19

Assalamualaikum, ada tak jawapan paling bernas nak bagi kat nurse/doktor pasal booster ni? Saya sekarang pregnant 24weeks, nurse suruh saya ambil booster tapi saya dan husband taknak sebab risau dgn kesan booster tu.. Disebabkan saya taknak, nurse suruh saya jumpa doktor untuk sesi kaunseling.. Hmm, setahu saya booster ni takde paksaan tapi rasa mcm kena paksa pulak sampai kena jumpa doktor utk kaunseling πŸ’†πŸ»β€β™€οΈπŸ’†πŸ»β€β™€οΈπŸ’†πŸ»β€β™€οΈ #suspecttiroid #stresspikir

22 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

nurse sy tanya sy, bila nak ambik booster. sy jawab siap2 , untuk apa booster? kalau kerajaan bagi pampasan if ambik vaccine ni takpe jugak. ni sign consent, then tanggung sendiri if anything happen to me n my baby. is it fair? then nurse tu diam. sy cakap sy taknak ambik booster. n booster bukanlah paksaan. ianya pilihan. suami pun tak bagi. cukupla da complete 2nd dose. πŸ₯± tu pun sakit sakit badan sampai sekarang. if nak pergi jumpa Dr for counselling, bagitau je, sy taknak. itu keputusan sy.simple.

Baca lagi
3mo ago

itu lah saya pilih cukup depend pd vaksin tapi depend pada tuhan naturally