Booster vaksin covid-19

Assalamualaikum, ada tak jawapan paling bernas nak bagi kat nurse/doktor pasal booster ni? Saya sekarang pregnant 24weeks, nurse suruh saya ambil booster tapi saya dan husband taknak sebab risau dgn kesan booster tu.. Disebabkan saya taknak, nurse suruh saya jumpa doktor untuk sesi kaunseling.. Hmm, setahu saya booster ni takde paksaan tapi rasa mcm kena paksa pulak sampai kena jumpa doktor utk kaunseling 💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️ #suspecttiroid #stresspikir

22 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Risau juga dengan apa yang kalian cakap.nasib juga saya dah ambik booster februari lepas.kalau tak,masa pregnant ni kena paksa ambik memang stress la jadinya.harap urusan sis dipermudahkan🙏

3mo ago

ya...sama2 kita semua sis❤

kecoh la nurse yg paksa2 amek booster ni. dah la sakit2 sendiri tanggung. ingatkan dh senyap dh pasal booster skrg ni rupanya ada lagi 😅. complete 2dose pon cukup la tu nak apa lagi haihh

3mo ago

kan, cukup laa 2dose je...

sy tegas xnak ambil booster time mengandung. bdn msa blum mengandung pun sakit teruk lepas vaksin n booster. apa lagi masa mengandung. apa2 jadi sy xakan ambil.

3mo ago

ha'ah betul tu, dah mengandung ni kita jadi makin xnak sebab sekarang dalam satu badan ada dua nyawa yg kita nk kena jaga..

TapFluencer

saya dh ambik waktu 30week alhamdulillah tak de efek apa² pun ,tapi bagi yg tak nak tu terpulang ,ckp kat doktor tu tak payah nak memaksa sgt la.

3mo ago

sama lah saya pun mmg x mahu .. dah.. organ kita jd lemah bygkan baby yg ada kesan sampingan dgn makanan kita bagaimana pulak blh bertolerentasi dgn ubat vaksin nanti .. mgkn jangka panjang mana kita tahu symptom punca mereka dan kita

adik sy ambik masa 20 weeks. dia mmg tk sabar nk booster sbb dh kena covid 2 kali. alhamdulillah. selamat dn sihat bersalin baru ni.

3mo ago

alhamdulillahh 🌸

Sy pun x ambil, doktor paksa tapi sy tetap dangan keputusan sy, sy x nak ambil sbb sy elegiac teruk 2 minggu, so diorg X paksa dah..

3mo ago

okey, saya pun mmg kena berkeras laa kalau mcm ni..

macam saya kk takda paksaan ..kalau kita cakap taknak dia akan cakap ok.. nnt kalau nk ambil datang je😁

3mo ago

takpe.. nanti awak cuba borak2 tengok.. jangan risau ok.. smga di permudhkn urusan awak nanti😘

Nasib laa sy ambk booster sblm pregnant . Alhamdulilah masih d beri pnjg umur n hamil plak tu 😂

3mo ago

alhamdulillah..

sya just iyakan jer taknak panjngkn conversation😆 .. padahal tak ambik pun husbnd tak suruh

3mo ago

hehehe, kita mmg dari awal xnak booster tu, nurse/doktor bagi laa taklimat panjang mcm mane pun, keputusan kita tetap xkan berubah kan 😂

setakat ni, nurse ke dr saya takda pulak suruh booster ke apa. tanya pun tidak haa 🤣

3mo ago

saya ni pun baru je nurse tanye minggu lepas 😔