Gosok Gigi Muntah

Assalamualaikum. Ada tak ibu2 yg pregnant gosok gigi je muntah? Kebiasaan korang buat apa nak atasi masalah nie? Sy dah 3 hari berterusan mcm nie. Gosok gigi je muntah. Mcm mana ye.

37 Balas

Saya dulu sampai hampir 5 bulan baru stop muntah, pergi Emergency pun diorang xblh nk buat apa Selain drip air. Tp kebersihan diri tetap kena jaga , so terpaksa la hadap muntah tu smpai hampir 5 bulan. Makan pun muntah, minum pun muntah. Sampai lembik. Tapi, inshaAllah ada ganjarannya.. Bila dh bersalin tgk muka baby, dh xingat seksa waktu awal2 pregnant. Lepas 5 bulan, nikmatnya rasa nk makan jeee.. best sgt 💜 Sabar ya sis 😘