makan

Assalammualaikum..sye nk tnye ape mknan yg x boleh di makan wktu hamil..dan normal ke siang tido mlm berjaga...mcm kelawar rse nye..minggu ni dh msuk minggu ke 15..

1 Balas

Makanan tu ikut atas penerimaan badan sis. Saya first pregnancy, takut nak makan sembarangan, takut nak ambik risiko. Saya tanya mak saya, kalau dia kata dia makan masa dia pregnant dulu, baru saya makan. Contohnya air kelapa, nenas, betik, air tebu, tapai, durian. Normal kot awal awal pregnant berjaga, saya dulu awal awal tak selesa nak tidur sebab perut rasa macam masuk angin. Nak tidur pun kena ready awal, jam 9 dah masuk tidur. Ambik masa 3 4 jam baru boleh tidur.