KELUAR DARAH SPOTTING

Assalammualaikum semua, saya sekarang kandungan dah masuk 6 minggu. 25/9 lepas saya ada kleuar spotting pink2 coklat dan ada check scan ikut bawah doktor kata kantung dan yolk sac dah nampak. Janin & jantung je belum lagi mungkin masih baru lagi kata doktor. Semalam sy ada pergi hospital lagi nak check sbb darah spotting still ada.. cuma x banyak.. dia berlendir coklat dan pink2 cerah susu.. sy takut tapi jawapan doktor still sama, darah implantasi jangan risau.... sy just truskn mkn acid follid.. sy xtau nak buat apa lagi. Skrg bedrest je cuma gementar bila bab darah ni.. tlg sy.. 🥺 #firstbaby #firstmom bagi pendapat terbaik utk sy ye

3 Balas

Sepatutnya doctor dah bagi ubat kuatkan rahim dah tu. Sebab saya pun macam tu juga, keluar spotting pinkish brownish lama lama jadi fresh blood untuk first and second pregnancy. Tapi dua dua ended up in miscarriage. Apa yang awak buat (bed rest) sekarang ni betul. Kena total bedrest sampai betul betul tak ada spotting sikit pun. Selagi ada spotting selagi tu kena bedrest. Apa apa pun jangan risau mommy kena kuat. Dengar je arahan doctor. InsyaAllah semua nya baik baik je untuk awak 💪🏻

2y ago

Alhamdulillah! 🤲🏻🤲🏻 terus kan banyak berdoa okayy

wasalam sis..im going thru exactly same thing mcm sis skrg. baru je tdi balik dari scan. after 2 weeks scan, still xdgr heartbeat but kantung ada growth sikit and janin nmpk samar² je. my spotting sikit² je just calit² and not all the time. mungkin 2x seminggu je mcm tu. extend bedrest 2 minggu lagi.. i hope somebody blh share jugak experience sebab i also wanna know #firstmom

in my experience, spotting from brownish to pinkish salah satu tanda threated miscarriage. sye spotting for 2w and lastly gugur. 1st at 5w, 2nd at 9w.