Telah vaksin sebelum tahu mengandung

Assalammualaikum. Saya ada soalan. Sesiapa disini pernah ambil vaksin sebelum tahu dia pregnant???? Sebelum ni saya ambil vaksin astra dalam awal bulan 6, tapi 7/8 saya dapat tahu yang saya dah mengandung. Jadi masa ambil vaksin yang pertama, adakah ianya akan effect apa2 kepada kandungan saya pada masa akan datang??? Saya perlukan pencerahan

2 Balas

Setakat ni kajian kata vaksin tk ada effect apa apa pada kandungan, dan ada kajian kata vaksin bkn penyebab keguguran. Ikut penerimaan badan, klu setakat ni tak ada pendarahan, tk ada sakit perut melampau tu insyaAllah kandungan elok saja. Kalau was-was boleh pegi klinik utk scan tgk keadaan baby.