Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua

Assalammuaalaikum ibu” , skrng saya dh 33weeks 5days tapi belum buka buku .... mak saya ckp suruh nikah bru buat buku tpi saya tkthu mcmne nk ckp sbb sedih sangat.... saya mmg belum bernikah , tkde spe tolong saya untuk settelkn semua benda .... saya hnya mintk tolong pada waris saya tpi dorng kata nk buat malu family ke buka buku dulu ? ... ape saya perlu buat ibu2 boleh ke saya dtg kk ckp nk buka buku tpi mak tknk teman dia suruh saya gi sorng 😢 ape” skrng bawah umur perlukn waris kn hmm #First_Baby

Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua
33 Balas

Assalamualaikum sis..sy pernah berada dlm situasi sis..usia kehamilan pun hampir sama..sy dpt nasihat doktor swasta masa tu..masa tu pun sy blm bernikah dan faktor risiko sy diorg letak single mother..adalah lbh baik sis buka buku pink..mmg first doktor gov akan bising sbb buka buku lewat n diorg xkan persoalkan pun awk knp blm nikah..sbb PnC patient kan..nnt bila awak melahirkan..hanya parents awk yg blh discharge awk dri hsptl..lpstu awak akan isi borang JKM..dalam tempoh 2-3 bulan awak akan pg hsptl yg sama..ada ofis JKM..diorg akan suruh sign borang..sy dah lupa sbb apa kena isi borang tu..utk buka buku pink tu..awak blh buka sorg..xde masalah..biasanya dr tye parents dh tau ke..mcm tu jela..yg pntg jujur je apa yg dr tye k..utk memudahkan awak masa melahirkan nnt k..