Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua

Assalammuaalaikum ibu” , skrng saya dh 33weeks 5days tapi belum buka buku .... mak saya ckp suruh nikah bru buat buku tpi saya tkthu mcmne nk ckp sbb sedih sangat.... saya mmg belum bernikah , tkde spe tolong saya untuk settelkn semua benda .... saya hnya mintk tolong pada waris saya tpi dorng kata nk buat malu family ke buka buku dulu ? ... ape saya perlu buat ibu2 boleh ke saya dtg kk ckp nk buka buku tpi mak tknk teman dia suruh saya gi sorng 😢 ape” skrng bawah umur perlukn waris kn hmm #First_Baby

Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua
33 Balas

Alhamdulillah. bagus adik ada kesedaran pasal baby lagi. bermakna adik baka jadi sorang ibu yg bertanggungjawab. apa2 dalam hal ni, adik kena pujuk mak dulu. kalau mak tak boleh jugak, kena cari NGO untuk dapatkan bantuan dan nasihat. dalam masa yang sama, pergi je ke KK berdekatan, ceritakan masalah adik. inshaa Allah org KK boleh bantu adik buka buku tanpa perlu surat nikah pun..

2y ago

Insyaallah saya Cuba sebaik mungkin ... skrng nk berjalan pun dh tk larat sis 😢 adik beradik mmg tknk tolong .. mak pulk suruh settelkn kahwin cpt tpi saya & bakal suami tu tkthu sngt mcmne nk isi borang nikah ape semua hanya harap kn buku pink je skrngni ... andai saya berduit sis dh lama saya buka kt swasta cuma kitaorg ada mcm” dugaan kena hadap 😌 kadang smpi saya rasa nk bunuh diri itu lebih baik