Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua

Assalammuaalaikum ibu” , skrng saya dh 33weeks 5days tapi belum buka buku .... mak saya ckp suruh nikah bru buat buku tpi saya tkthu mcmne nk ckp sbb sedih sangat.... saya mmg belum bernikah , tkde spe tolong saya untuk settelkn semua benda .... saya hnya mintk tolong pada waris saya tpi dorng kata nk buat malu family ke buka buku dulu ? ... ape saya perlu buat ibu2 boleh ke saya dtg kk ckp nk buka buku tpi mak tknk teman dia suruh saya gi sorng 😢 ape” skrng bawah umur perlukn waris kn hmm #First_Baby

Tolong saya perlukn pendapat ibu2 semua
33 Balas

Hi sis, saya ada pengalaman tapi bukan bawah umur la. Untuk buka buku pink ni, pergi je sorang. Kawin tak kawin pergi je. Saya pun buka buku pink masa belum kawin. Tapi alhamdulillah dapat doc yg memahami siap bagi pesanan lagi. Mulut org even mak sendiri ke kita takleh tutup so abaikan je… yg penting you and your baby. Semoga dimudahkan🤍

2y ago

Saya haritu buat buku pink sorang je. Ya doc akan tanya naama suami and kerja suami apa, awak just jawab “saya single mom” jgn malu. Ruangan yg tentang suami dia kosongkan. pink tu paling wajib kena ada untuk pihak hospital tahu keadaan awak dan baby. Untuk masa discharge tu, kalau bawah umur or muda sgt mmg nak waris, cuma ada some case bila memang nak kawin, jawab dengan firm “nak jaga anak dan kawin lepas bersalin”. Diorang kadang just nak tahu apa nasib baby je lepas lahir InsyaAllah semoga urusan awak dimudahkan🤍