Alahai MIL geram pulak aku

Ape korang buat ea kalau mak mertua korang tanya berape lama nak pantang dekat rumah mak kita sendiri?aku memang tak pikir lagi so aku jawab je lah tak tahu berape lama lagi..then mak mertua aku ni ckp dia bukan nak larang tapi dia tak suka bila aku duduk rumah mak aku lama2 sebab dia kata lelaki ni nafsu dia tak sama dgn kita yg perempuan which is tau lah laki punya nafsu nak s*ks je..tapi perlu ke tanya soalan mcm ni sebab aku rasa time aku pantang nanti tak boleh pon nak buat s*ks dgn anak dia..then mengharapkan aku duduk seminggu je dekat rumah mak aku sendiri..rumah mak aku bukan jauh pon dgn rumah dia ni..30minit je dah sampai..maybe lah sebab laki aku keje jauh..even dari rumah mak dia ni pon dalam 40 minit baru nak sampai tempat keje dia..ye aku duduk dekat rumah mak dia sebab aku dah tak larat nak naik tangga tingkat 4 tu dgn bawak perut ni..aku dah 7 bulan dah..tapi jarak aku pegi keje aku pon jauh..pegi sama je dgn laki aku dalam 40 minit ni pon aku gerak awal sebab tak nak hadap jem tapi kalau balik aku kne hadap 2 jam dlam kereta..tak kn anak dia tak boleh nak gerak awal kalau dari rumah mak aku..memang aku patut ikot suami aku je..tapi ni untuk berpantang nanti kot..tak kn dalam 1 ke 2 bulan tak boleh..ooh one more mak mertua aku ni ckp dgn aku time anak dia tak de ye..knape tak direct tanya anak dia.. tapi serious alasan dia just pasal anak dia laki n nafsu dia s*ks je..which is aku tak boleh nak terima lah..yg buat aku mengandung ni sape!?anak dia jugak.. haish geram pulak..ape korang buat ea kalau hadap mcm ni?

8 Balas

Unbelievable nyaaa mil camni. Kalau i, mmg pilih nk duduk dgn mak sendiri je. I akan wsp elok2 mil ckp maaf laa since ni anak first kan so kalau boleh nk mak sendiri jaga pantang, turn mil nanti jaga lah anak2 next. Mintak mil doa yg baik2 je & harap dia paham. Mujur my mil mulut tak seloud ni even dia mmg suka offer2 nk jaga i. cos my sil bagus tau main peranan penting as a daughter & loud gila selalu bekap i. Sil akan psycho balik tanya apa perasaan mil if sil pantang dgn mertua dia pulak & so on. Apa perasaan my mom anak first time bersalin tp mil yg kecoh nk jaga haha i mmg sayang betul dgn my sil

8mo ago

Dia ade je anak perempuan dah beranak 2 dah pon..tak kn lah dia tak perasan anak dia time pantang pon duduk dgn dia..tapi tu lah dapat mil mcm ni tak tahu lah nak ckp ape jadi stress jugak bila kne hadap mcm ni..

saya pun nanti mak saya yg jaga pantang sebab kita lebih selesa kalau mak sendiri yg jaga kita tengah berpantang. even mak mertua kita bagus pun kita akan lebih prefer mak kita sendiri jaga sebab kita selesa dengan mak sendiri dan mak kita sendiri faham akan keadaan kita.mak mertua sis pun mesti faham dengan keadaan sis sebab mak mertua sis pun pernah mengalami keadaan mcmni. kita time berpantang tu mesti jaga emosi dengan betol dengan baik. sebab tu mak saya akan jaga saya berpantang nanti sebab saya selesa dengan mak saya sendiri

8mo ago

Masalah sekarang ni sis dia tak faham..mcm saya ckp lah dia mengharapkan saya berpantang seminggu je dekat rumah mak saya..kalau ikot family saya selagi tak habis tempoh pantang tak boleh keluar rumah..keluar bila perlu je mcm pegi checkup ke ape ke..saya memang selesa untuk berpantang dgn mak sendiri..mak kita kn dia lebih tahu anak dia mcm mne makan kita pon dia dah tahu..ni klau pantang dekat rumah mil ni..confirm akn ikot cara dia..makan pantang pon mesti cara dia jugak..jenis lauk tu memang lah lebih kurang sama je..tapi rasa nye tak sama..saya nak buat tak tau je..lantak lah dia nak ckp ape anak dia itu ini ke..yg penting saya berpantang dekat rumah mak saya..

Benggangnya kalai dpt mertua mcm ni. Saya nnt lagilah. Mmg mak yg jaga pantang kat sabah nnt. Nxt month fly dah saya ke sabah. Maybe akan stay situ smpai la feb nxt year baru balik sini kl. Husband je la on off akan naik flight nnt balik sabah sepanjang saya kat sabah nnt. Mertua xprnah pertikaikan pun brpa lama duk situ ke ape ke. Sis biar je la mertua tu. Sis buat je ape yg sis nak. Pantang je umah mak sendiri 1-2 bulan baru balik. Bukan lama pun . Ape la mertua ni

8mo ago

Betul saya memang nak buat tak tahu je.. n bukan jauh pon rumah mak saya dgn rumah dia..kalau rasa nak datang tgok datang je lah..bukan saya larang pon..cucu dia jugak yg keluar nanti..

Sabar lah sis dapat mertua macam ni. Rasanya dia taknak awak duduk rumah mak awak tu, dia nak awak duduk pantang kat rumah dia juga. Rasanya bukan sebab nafsu anak dia. Gila ke apa. Tengah pantang nak kena fikir nafsu anak dia. Sis buat keputusan yang betul untuk pantang kat rumah mak sendiri. Kalau pantang kat rumah mertua nanti, tak tau lah emosi sis nanti macam mana. Haih geram...

aik berpantang pun nak kena bersama ke. lain macam mak mertua u ni. itu pulak yg dia pikir. takpernah dibuat orang. biarkan jela mertua u tu sis. nnt u dh brpantang kt rumah mak u xde jumpa dia dah

Allahu apa pelik sangat mil camtu, kita berpantang nak rehat, bagi sembuh sepenuhnya. takde masa nak pikir nafsu anak kau, alahai apa lah

Awak bagitahu husband suruh dia tanya balik dekat mak dia kenapa tanya soalan2 macam tu. Apa benda la perangai macam ni.

8mo ago

Susah bila ckp dgn husband sebab dia jenis anak mak..so dia lebih dgr ckp mak dia instead of perasaan saya ni..

Mudah sis, cakap je sis pun tak berani duduk rumah MIL lama2 takut di rogol FIL, nafsu laki ni lain sikit.