Luahan Seorang Ibu ?

Apa perasaan korang bila kakak ipar selalu ambil kesempatan susu kan baby korang? Depan mata n tanpa minta izin? Hmm sedangkan susu korang cukup untuk susu kan baby. Sumpah hancur hati ni bila tengok semua tu ? sampai jadi fobia nak tinggalkan anak main dengan family in law even nak ke toilet pon terpaksa cepat cepat. Mula mula dulu time pantang rumah ibu, dia pernah dtg melawat n time tu pon I kat toilet tengah mandi. Habis mandi kantoi anak dia cakap yg mommy dia bagi tetek kat baby. Time tu hati berkecai taktahu nak kata ? dia dengan muka tak bsalah kata bagi sikit je. And kalini jadi lagiii ! Kita punya lah nak jaga hati husb ngan family in law yang asek tanya bila nak tidur rumah mak mertua. ( sebab dekat sangat ) so kita gagah juga lah plan tidur seminggu kat sini. Last Last benda ni jadi ? dia jadi seronok pula pantang tinggalkan anak je dia mulalah nak susu kan bila baby merengek sikit. Sedangkan kita ada ja kat depan dia. And makkk mertua pon ada je! Tapi mertua pon diam je tengok anak dia susukan baby I. Hm tak fikir ke perasaan kita ni kat depan dia? Dengan takda minta izin apa. Hmmm kita sebagai adik ipar tak nak lah tegur sebab takut terasa hati atau masam muka. Tapi sampai bila? ? Yaallah kita dah sampai nangis nangis cerita kat husb. Husb nak cakap kat kakak dia tapi kita yang tak bagi ? risau sangat nanti family il cakap kita ni apape ?

25 Balas

Kalau sis tak suka, bagitau je lah dekat kakak ipar . Macam saya, saya rasa salah kakak ipar sis tak minta izin je. Susu kan tu tak salah pun. Lagi senang bila anak kita jadi anak susukan kakak atau kakak ipar kita. Nnti senang, soal aurar bagai. Anak kita takde lah nak kena pakai tudung bagai dalam rumah depan cousin dia.