buku pink

Apa dokumen yg perlu dibawak ye utk buat buku pink?

11 Balas

kalau anak pertama, 2 salinan ic suami, 2 salinan ic isteri, 2 salinan sijil nikah, 2 gambar passport suami & 2 gmbar passport isteri. tapi kalau sebelum tu pernah buka buku utk anak sebelumnya, bawa buku anak yg sebelum tu maksimum 2 kalau x silap (kalau bilangan anak lebih dari 2 ke atas)

msa sy prgnant taon lps nk wt bku pink klinik x mntk ap2..ambk nmbo lps tu dye tros bg bku pink..kwn2 pown ad ckp kna bwk sijil nikah,ic..tpi sy prgi nurse kt klinik x mntk ap2..sy wt dkt KK kajang, semenyih..

Klau 1st time bwk ic sendiri, sijil nikah/kad nikah. Bwk yg ori je, xperlu salinan sbb dorg just nk tgk. Bergantung pada klinik juga, mcm sy haritu dorg suruh bawa bil air/api utk tgk alamat.

tgk tempat sis.. klu nk kepastian call je klinik tu.. sy dlu diorg nk tgk ic kad nikah/sijil nikah dgn gmbr scan baby tu...

Sy pun bru ptma kali buat untk buku mrh , bwa sijil nikah , ic kita , gmb scan ,

Klu dh ada anak kne bawa buku lama klau baru nak buat biasa nya surat nikah klau ada

bawak ic n bawak diri je..hhu..kita dlu bawak test upt je punya yakin..haha

Tenkiuu mommy semua..ni anak first..esok baru nk p buat buku😊

.minta bawa 2 salinan sijil nikah..

ic suami isteri. dgn kad nikah