Shampp and Serum Rambut

Anyone... yg penah kena klit kpala tdak slesa n sgt gtal / kelemumur / berkuping2.. utk shampoo n serum apa yg ssuai ? Boleh Suggestkan tak, sya dh bntu byk shmpoo dh pkaii msih gtal klit kpla and brkuping2 siap rmbut ggur lagiii ... Tq tau yg menjawab nnt 😊

3 Balas

Saya takde masalah kelemumur. Tapi jenis yang kulit kepala gatal. Memang banyak kali try & error shampoo/conditioner. Saya akan tukar brand & jenis shampoo/conditioner yang berbeza every 3 months. Last 3 months saya guna herbals essences green tea. This month saya guna Natural by Watson (Olive).

Sy mmg ada masalah kelemumur dgn kulit kepala gatal. So far, sy pakai shampoo dgn serum K&K Signature Beauty baru okay. Sy pkai dlm 2 hari sekali utk shampoo, serum kena pakai pagi dan malam setiap hari. Boleh search kedai K&K Signature Beauty kat Tiktok dgn Shopee ada jual 😊

kulit kepala sye sgt sensitif kalau cuaca terlampau panas mula la gatal2 smpai naik kelemumur. so far sye guna clear dandruff @ selsun blue penutup wane oren. yg ni je serasi dgn kulit kepala sye

2mo ago

Betul sis.. snsitif sgt klit kpla kita sama la stuasi tu, tme pnas mlampau gatal sgt2.. saya plk guna slsun blue tu xsrasi rmbut jd kasar n keras 😅 so skrg sya pkai shampoo buah keras tu ja smntra