Tak mahu makan

Anak saya setahun 1 bulan, langsung taknak makan sekarang ni. Bagi nasi sikit, dia dah pandai keluarkan balik. Dia memang tak mahu. Macam2 tekstur saya dah cuba. Bagi makanan lain pun macam tu juga. Cuma bf masih ok. Ibu2 ada pengalaman tak? Biasanya ibu2 iktihar macam mana ya lagi?

3 Balas

sbb ank bf. jd dia knyg kt susu. tu jd kurg mkn. jd sis kne kurgkn nyusu, lbhkn pada mknn. bgtau dia nk susu, mkn dlu. lg 1 boleh try minyk kiddit. tu pon mmbntu juga naikkn selera ank or prgi frmsi beli ubt naikkn selera ank

tuhari pun anak saya ad tolak nasi..skg anak saya 1tahun 2bulan..saya tukar2,,mee kuning,mehoon,spagethi,nasi impit.gtu laa yg dia nk..kalau nasi dia dia muak..sbb skg dia gila dengan mee kuning .heheh

Memang kena try & error. Ibu ada cuba finger food? Buat cucur ke