Baby 2 bulan nak melekat dengan mama dia je 😩

Anak saya sejak masuk 2 bulan ni dia nak melekat dengan saya je 🤣😭 Saya keluar bilik nk siapkan juadah berbuka sekejap pun dia dah panggil Lambat sikit mula la mengamuk 😫😫🤣 Dengan papa dia, dia langsung taknak Mengamuk terus kalau papa dia dukung 😭 Saya nk melawat mak saya kat hospital pun sekejap-sekejap je sebab baby dah mengamuk dalam dakapan papa dia 😂😂 Risau nya nk tinggal dia kat taska 😭😭😭 takut laaaa 😭😭 Ada tips tak untuk bagi dia terima papa dia? Haha

9 Balas

Anak2 ni setiap kali masuk bulan baru peel dia akan bertukar tukar… Nanti dah besar masuk tahun baru pon sama… Ni pengalaman saya sendiri la… Anak2 ni kalau nak rapat dengan ayah, ayah kena banyak main dengan anak… tidur sebelah anak… Anak2 saya semua rapat dengan ayah dorang… Tidur pon cari ayah… Makan ayah suap, kalau keluar jalan pegang tangan ayah ja dengan saya saya taknak… Suami bisa buat sejak anak lahir dia suka letak baby atas dada dia tepuk2 sampai baby tidur.. Semua anak2 dia buat macam tu… Bonding kena kuat sejak anak kecik… InsyaAllah nanti baby awak okay tuu… Saya lagi suka boleh rehat2😂

4w ago

Sampai sekarang dah 5 tahun kalau keluar jalan asyik nak dukung carrier dah tak muat😂 Seb baik ayahnya sasa😅

untuk saya no tips, baby baru 2 bulan still kecik mmg dia akan cari mama dia je.. saya hadap je moment moment ni kat rumah kadang sampai pakai carrier kalau nak masak kemas rumah.. penat tu takyah cakap 😌 insyaAllah sekejap je tu sis, anak saya 5 bulan dah meniarap dah boleh renggang dah dia main sorang sorang je no more berkepit, berkepit time nak tidur je..

4w ago

Haaaaaa dia paling minat tidur dalam carrier 😂 pernah test carrier tu Tengok2 dia tidur.. kalau bukak je carrier tu mula la mengamuk.. aduii takkan nak letak carrier kat taska hahaha Yeah suami pun cakap macam tu enjoy je moment dia nak mengempeng hahah tapi penatnyaaa haha

2 bulan oke lagi. anak sy 1t 7b asyik melekat dgn sy. dah la sy tgh pregnant 7 bulan. haritu pergi mall letak dlm troli ingat dia ok rupanya dia mengamuk suruh sy dukung. Dengan ayah dia sori la mmg xnk lgsg. ayah dia dh puas pujuk nk dukung tetap xnk meraung². letih x tahu nk ckp 3jam pilih baju sambil dukung dia yg berat 11kg. nak pengsan rasanya.

4w ago

11kg 😭😭😭😭 saya 6kg pun saya asyik mintak nyawa hahahaa kalau papa dia dukung mmg kecoh 1 bangunan huhu macam kena dera hahahah tapi dia elok senyum2 dan bermain dengan papa dia haha

yg sy tengok kawan2 yg baby rapat dgn ayah ni, kalau dgr cerita dorang, selalunya mesti yg ayahnya uruskan anak. dr awal ayah yg mandikan ayah yg bangun malam bg susu ayah yg tak tidur bila anak meragam malam

4w ago

normal sis.. prangai baby memg brubah2..

Normal tu sis. Baby baru 2bulan. Perangai bila peralihan bulan mmg macamtu. Baby akan fussy sikit. Nnti masuk 3bulan baby akan start cam ibu ayah dia sbb penglihatan pun dah clear

4w ago

Huhu harapnya macam tu la.. dia senyum kat papa dia tapi kalau papa dia dukung mula la mengamuk satu hospital dengar hahaha 😩 Takut kat taska nanti dia mengamuk nak mama dia jugak 😭😭 adududdu susah hati saya haha

Sis try tinggal baju ke apa2 bau sis kt dia mn thu dia okay🌝🫣 kalau tkleh jgk pikul smua g dapur😂😂 ngn bapak2 nya pikul

4w ago

Ahahahaha haritu saya tinggal kain batik saya.. dia panggil jugak sampai la nampak muka saya baru dia sengih2 😂😂😂 Last sekali bawak stroller letak kat dapur biar dia teman saya buat kerja 😂 tapi tu la dia jadi tak tidur pulak sebab ralit tengok benda2 kat dapur hahahaha comel

Anak saya sampai setahun+ sis.. situasi sis ni masih awal lg.. Masa kedepan lg mcm2 ragam.. 🤣

4w ago

Allahu 😭😭😭 kalau boleh taknak la sampai dia nak saya sorang je Kesianla teacher yang handle dia kat taska nanti huuu seram memikirkannya 🥺🥺🥺

normal bila bertukar bulan

normal sis..sbb br umo 2 bulan

4w ago

Huhu semakin hari semakin emo saya bila fikir kena tinggal dia kat taska 😭 Duk terbayang-bayang dia menangis nak mama dia 😭😭😭 dahla susu botol pun masih dalam proses penerimaan haha awal2 je ok minum botol.. masuk 2 bulan tiba-tiba takmau 😭 Dengan papa dia, dia takmau tapi takpalah sebab kami suami isteri pjj 😅 cuma sedih la nanti dia kurang spend masa dengan papa dia 😭