Tak berak, 2 hari?

Anak saya dah 2 hari tak berak. Kuat kentut. Umur baru 29 hari. Normal ke?

12 Balas

It's okay sis. Anak saya fully breastfeeding Dan tak berak 5 Hari. Nurse KD kata normal Dan tak usah risau selagi fully breastfeeding.

5y ago

Dah 7months sekarang. Still dia tak berak like 2-3 days. Tanya doktor pun doktor kata tak apa selagi baby fully breastfeeding walaupun dah start makan.

Kalau full bf normal ja sis , asalkan baby kentut kalau tak berak pn . Sbb baby tgh membesar baby pn nk simpan apa yg dia makan . Hehe

5y ago

Tq sis. Risau je, first baby kan😆😆

Kuat kentut..??🤔 Cuba sis flashback balik.. ada mkn apa2 yg angin x..? Kesannya tetap kena kat anak..😅

5y ago

Tkde mkn tu semua sis

Kalau BF normal. Klau 5 Hari pun normal itu kata nurse KK

Jika BF..normal yg penting perut tak keras n baby kentut

Normal. Aslkan baby ada kentut tu dikira oke jika bf.

5y ago

Ok la tu. No worries. Nanti baby yak ye 😊. Bagi je baby menyusu. Hehe

Normal.. Anak i pon kerap kentut..

normal sis

Kalau fully bf, normal sis

5y ago

Risau jugak 2 hari tak berak. Yes fully bf.

Norml biasa bf kn