Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?

Anak saya baby boy 5bulan dah, berat 7.45kg. Minum susu dutch baby 0-12bulan. Nak jugak tukar susu lain tp tgk baby sesuai jadi saya teruskan.. Tapi baby kerap minum susu skrg 3-4oz 1-2jam sekali.. Risau jugak dia kuat minum susu tapi normal ke? Ada yg ckp baby boy yg kerap minum susu dari baby girl.. Sepatutnya berapa oz utk baby 5bulan?

Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?
52 Balas

3-4oz tu banyak untuk 1-2jam. Baby saya still 2.5oz untuk 2jam. Tapi kalau baby ok. Tak overfeeding and mummy boleh catch up. Ok je.