Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?

Anak saya baby boy 5bulan dah, berat 7.45kg. Minum susu dutch baby 0-12bulan. Nak jugak tukar susu lain tp tgk baby sesuai jadi saya teruskan.. Tapi baby kerap minum susu skrg 3-4oz 1-2jam sekali.. Risau jugak dia kuat minum susu tapi normal ke? Ada yg ckp baby boy yg kerap minum susu dari baby girl.. Sepatutnya berapa oz utk baby 5bulan?

Berapa oz susu untuk baby 5 bulan?
52 Balas

Ada yang kata normal, ada yang kata tak lepas minum susu dutchbaby ni baby poopoo. Sis ikut je naluri ibu sis. Kalau rasa ada tak kena even sikit pon lepas bagi baby minum susu dutchbaby ni, terus je pergi klinik

Anak saya dulu minum dutch baby ok je.. masuk 3bulan dah tak serasi.. berak pon pon kadang 2 3 hari baru berak.. lepas tu tukar susu dah ok dah.. tapi sehari e kali macam banyak sangat je untuk 2 bulan..

1y ago

sis tukar susu apa ya?saya anak 2 bulan 2 kali sehari baru berak?

Anak saya 2bulan dah minum susu formula dutch baby ni , alhamdulillah ok , buang air besar pun ok , berat badan pun da bertambah 😊 maybe boleh rujuk doc kot sis saya tak berapa pasti kalau kes macam ni

Saya tak berani lah nak bagi susu formula dutch baby ni dkat anak saya. Sebab kan mcm ramai sgat share feedback mcm sis. Lepas bg minum susu formula dutch baby , anak dia poopoo dalam 3-4 kali mcm tu

Kena try n error sis..klaau berak ok. rasanya .serasi lah tu sis😊 but if sampai cirit-birit tu maybe kena tukar susu formula lain takut susu formula dutch baby n i tak sesuai dengan baby sis

Normal bby sya pun mcam tu, minum susu Dutch bby tu je yang ngam, before ni dia minum dupro and lactogen langsung tak berak lgi risau, tukar kpada Dutch bby, berak dia bnyak dn kerap berak,

2y ago

bancuh ikut sukatan dekat packing atau kurangkan scoop ? saya buat 2oz 2scoop tapi mcm sembelit je

Tak boleh sis, full cream masih tak sesuai untuk bayi bawah setahun kerana ia memerlukan penghadaman yang kompleks. Perut bayi masih lagi muda jadi nanti dia mudah sakit perut

saya rasa ikut susu jugak sisi. kalau okay dengan baby then okay lah... if tak kena tukar susu lain... so far baby basay minum susu dutch baby ni okay.. berak pun normal je

Baby sy minum jgk dutch baby.. okay je.. berak 3hari skali mmg normal.. .. better mommy pump susu dan freeze.. klu x sempat mommy boleh lh minum susu formula..

kena try and error jugak sis... baby saya tak sesuai dengan susu dutch baby ni... masa awal-awal minum susu formula dutch baby ni dia cirit birit then tukar susu lain