Ajar nak 9 bulan susu botol

Anak saya 9 bulan, sebelum ni fully BF. Sekarang rezeki saya baru dapat kerja then nak ajar dia minum susu botol. Dia lansung taknak, bagi EBM taknak, susu formula taknak, dah try puting NUK, AVENT, Pigeon, puting biasa, botol straw, semua dia reject. Even minum dgn suami pun dia taknak. Macam2 trick saya cuba still taknak. Stress saya sampai nangis sebab rasa bersalah tak ajar dari awal. Kenang nasib dia macam mana nak minum bila duduk dengan pengasuh. Solid food pun dia jarang nak makan. Itu yang saya harap atleast susu dia cukup. Ada mommies pernah experience tak? Macam mana nak buat? #firstmom #bantusharing

2 Balas

Kena sabar bila nak ajar anak guna botol. Bagi bila anak betul² anak nak menyusu. Moga dipermudah urusan