anak hidung tersumbat

Anak saya 5bln lebih. Sy perasan bila dia bgn myusu 3 4 pagi hidung tersumbat. Mesti dia menngs ssh nk benafas. Sape ada mslh mcm ni gak

1 Balas

mcm sy dlu doc bg ubat sterimer nasal spray dan sy ada bli nasal aspirator tuk sedut hingus anak selepas spray.. lepas dr tu ank senang nk bernafas dan xde alami selsema lg dh..sy konsisten sapukan balm pd dada anak perut n etc supaya anak xmudah d serang selsema..sy pnh share ttg sterimer ni dkt wall sy dlu puan blh rujuk di sana .stiap rumah mmg perlu ada sterimer jika anak alami selsema n tersumbat blh gunakannye.