lepas czer jarak dekat boleh normal tak

Anak first baru 1t 8bln czer,. sekarang baru mngandung lg yg kedua boleh dpt normal tak? sbb dkt tmpt luka sy ada keloid kadang2 gatal. dan ada tak tips atau supplement yg boleh sembuhkan luka czer sepenuhnya utk bersalin normal yg kedua ni, sy takut sakit dkt tmpt czer dan teringin nk vbac bg ank kedua ni, masa first sh ada gdm on dc. dan ada darah tinggi masa mngndung tp lps brsalin x ada mungkin pembawakan sbb sy x ada darah tinggi sblum mngndung ataupun kturunan darah tnggi x ada, lain dari tu x ada masalah hb sy cantik cuma sangkut gdm on dc dan high bp ja. emergency czer ank first sbb fetal distress, awl tu pakar bg try normal induce ubat tp jln tk buka, induce 3 ptg, 8mlm check bukaan x ada and doktor pecahkn ketuban tolong bukakn 1 cm trus fetal distress emergency czer #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

1 Balas

nanti 3rd trimester jumpa pakar then sembang cara nk bsalin. sbb semua bgantung pd keadaan ibu dan kndungan. klu bby position ok, berat dia ngam, ibu pun xde risk..boleh cuba normal tp ada limit masa. ank 1st sy emlscs sbb poor progress, yg no2 ni try vbac tp still poor progress so jd emlscs juga. jarak pregnancy dari slps bsalin 1st ngam2 1y.