Anak suka menjerit

Anak baru 7bulan. Suka menjerit kalau tak berdirikan dia. Kdg2 memang jerit yg kuat smpai merah2 muka. Asyik nk berdiri 24jam. Normal je ke?

6 Balas

anak sy nk duduk dr 2m🤭 xpangku pun takpe tp kena tinggikan kepala dia. xmau baring flat. 4m dh blh duduk tegak, mandikan letak je kat baby chair. 7m dah berdiri sdri meniti pegang perabot. tp 10m baru merangkak

normal je sis..anak sye 6bulan lebih menjerit kuat gila🤣🤣tapi tak merah pun muka..atas budak ii ...klau nk berdiri 24jam tu tak tahu laa .. mungkin dye bosan kut baring

x pasti.. mgkin bru dpt suara, jd baby nk test vokal (bru nak explore benda baru).. bley try alihkn perhatian baby, ajak main benda lain plak.. tnjuk mainan lain..

7bln pnd ek jerit. hebat. hehehe. letak dlm walker. xpn buai yg ajor bdiri tu. bior dia letih bdiri menjerit plk nk duduk. hehehehe. gurau je sis

Anak tantrum. Ada masa layan ada masa biar. Klu slalu layan nti stiap kali dia nk sesuatu dia akn jerit2

normal bby sy mcm tu jgk..mmng da fasa dy kut,sy layankn je tpi smbil ajr sebut mama baba..lama2 dy tiru