selamat bersalin

alhamdulillah selamat melahirkan seorang khalifah kecil ke dunia pada 07/02/2020 hari jumaat jam 8:46 p.m..start sakit perut pada khamis pg,ptg tu trus ke hosp..doc check jalan,baru bukak 1cm..malam tu trus warded..contraction pada mlm tu masih boleh ditahan..xsakit sgt..pkul 2pg check jln bukaan dah 4cm..contraction makin teruk smpai xboleh tidur..tgh hari jumaat,check jalan sekali lg,baru bukak 5cm..lmbtnya masa berlalu,sakit yg mmg xdpt nk ditahan dah..pkul 2.30ptg masuk labour room..pkul 3.30 doc pecahkan air ketuban..smpai pkul 6,bukaan still 5cm..jantung baby makin drop..contraction mmg xpyh ckp la,separuh nyawa tahan..sakit yg xpernah dirasai sblom ni..suami ckp dh mcm org xsedar diri dlm labour room ? pkul 8mlm check jln,baru 6cm..jantung baby makin drop,doc decide utk emergency czer..tp nasib sy baik sgt,dtg sorg doc,dia ckp mari sini sy tlg bukakan jalan..dia godek2 sakit tu mmg xpyh ckp la..tiba2 dia ckp ok puan dh boleh teran ni,kpala baby dh nmpk..4-5kali teran,kluarlah seketoi ni..rupanya dia terbelit tali pusat,sbb tu jantung nya drop..suami ckp baby biru masa mula2 kluar tu,xnangis..lps nurse letak atas dada saya,nurse gosok2 tepuk2 blkg baby,barulah satu lbour room dgr suara dia nangis ? alhamdulillah syukur sgt..pngalaman kali pertama jadi ibu..smoga ibu2 lain yg tgh pregnant atau yg dh tgh tggu hari,dipermudahkan urusan utk bersalin nnti ya..aamiin..

selamat bersalin
68 Balas

Alhamdulillah baby comel sihat.. tahniah sis.. aminn semoga kami yg lain dipermudahkn urusannya..