Luahan ibu berpantang

Alhamdulillah Saya baru je bersalin semalam, balik pantang dkt rumah mertua belum apa2 mertua dgn nenek suami dh ambik baby kt saya lepastu bagi bila baby menyusu je.. suka paksa saya bagi susu walaupun baru je baby menyusu.. sampai bengkak susu saya 😭 pagi2 baby dah kena ambik.. tidur pun kena bukak pintu sebab bilik panas.. pg td badan baby panas saya bukakn baju sekejp bagi baby selesa lpstu mertua dgn nenek suami datang bising2 suruh pakaikn baju dengan bedung lpstu masa menyusu pun dorg blh masuk tgk saya menyusu..rasa malu sangat.. dh la rumah ada adik lelaki suami.. tgh2 saya menyusukn anak blh pulk bukak besar2 pintu tu.. lpstu habis menyusu terus ambik baby bawak depan.. langgsung tk bagi masa baby dgn saya.. baru sehari berpantang tapi stress sgt2 rasa mcm meroyan sbb anak tkde sebelah 😭

19 Balas

YaAllah bleh byg stress awk tu cmne.sy anak 1st mmg dgn mak sdri.dan dh blajar semua benda sndri.anak 2nd suami offer berpantang rumah mertua.sy seboleh2 xnak pergi sbb sy kata dh bleh berpantang sndri.cuma mkanan je mtk tlg dia masakkan.anak buah dtg hantar kt rumah.xde masalah apa pn sepanjang berpantang sdnri sbb ada org dtg urut semua.duk rumah sndri kita bleh berehat.tp kena suami bg kerjasama jgk la.klau suami xbg kerjasama pun msalah klau duk rumah sdri

2y ago

betull.. mertua saya ni jenis susah jugk sis kalau ckp baik2 pun kuat terasa.. lepastu saya nk buat apa2 ada je nampak salah saya.. saya nk mandikan anak tk blh nk basuhkn berak anak tk blh rasa nk lari jauh2 je bawak anak... suami pulk tk adil asik fikir mertua je habis saya ni diabaikan mcm tu je mcm mertua pulk yg pantang