stress

Adakah stress boleh mengganggu production breastmilk? Saya ada seorang anak lelaki 4bulan on breastfreding. Dan juga saya ada 2 orang anak buah yang macam setan selalu buat saya stress.. mak saya aysik tolak mereka pada saya untuk jaga tapi mereka asyik buat hal.panggil saya bodoh la..buang barang kat saya la..memang kena pukul la dorang tu dari saya tapi bila saya pukul mak saya marah pula kat saya.. anak tu macam tak pernah kena ajar! Bila nak ajar nenek dia pula terlebih manja..what should i do.. i feel so stress...

1 Balas

Yes mommy, stress blh sebab kan susu drop. Hormon happy yg naikkan susu ibu. Cuba tgk cerita funny ke ms menyusu atau pam. Hihi. Psl bdk2 tu, try to avoid ms menyusu atau pam. Atau cuba jgn mrh2.