Vitamin untuk perbanykan susu

Ada x kat klinik untuk ibu baru bersalin vitamin untuk meransang susu..air susu sy xda

1 Balas

vitamin or ubat dapatkan nasihat doctor ye puan. jgn simply beli di farmasi.😊 cumanya nak merangsang susu keluar perlu hisapan dari baby. kalau baby tiada di sisi (baby stay kat nicu). kena konsisten pump. 1-4 hari fasa colustrum . bersifat likat ,pekat dan sedikit. picit² pun tak keluar. tapi cukup untuk perut baby yg kecik. 4-14 hari fasa susu peralihan. Warna berubah dari kuning ke putih. then hari seterusnya fasa susu matang terhasil. Terdiri dari foremilk dan hildmilk. konsep bf lagi kerap bagi baby menyusu, lagi kerap susu dihasilkan.

3y ago

biarpn x da air susu,bgi hisap je kh sis,tkt pla dia x knyg