Tekanan semasa hamil

Ada tak yang macam saya .. Saya da tak kerja sbb suami suh behenti ja . Tnggh pregnt. Sejak pregnt ni mudah terasa.. Dan skrg sy mcm rase bosan dan tertekan sngat duk rumah. Saya tak suka suasana kl nie . Hr3 pk kg je . Walau pon kt kg xde apa tp udara dia segarr .. Padahal raya hari tu da balik smnggu lebih duk kg. Nak duk kg terus kesian suami kt sini. Otak pk nk pergi bercuti je tenangkan pikiran tp dalam masa same kesian suami kerja duk cari duit.. Skrg ni pon kesian kt suami bnyk blnje duk beli itu ini sejak sy alahan terukk . Kadang sy x tahu nk cntrol perasaan bosan n x suke suasane kt kl nie.

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

awk cam sy..xleh duk kl jd serabut n serba x kena.sy sempat duk sane 3 taun.Allah je tau tekanan duk sane..x pernah rase tenang..masa tu plak peknen..tp gtu la pe2 pn kne sabar jelh.sy alhamdullilah suami dpt tukar keje kt kmpg lps tu

6mo ago

same la siss. sejak prennt rase stress je duk umahh sini. suami ajak je kuar jalan3 tp tetp rase x best jalan3 area sini. udara dia tak setenang kg . walau pon kg sy xde la menarik pn. kdng rase nk nagis πŸ˜” balik kg hr tu siap bawak pokok keladi3 kkonon blh rehatkan minda ptng3 ke. selalu terpk nak beli tiket bas nak balik kg sndri πŸ˜”tp pk nnti kesian fmly kt kg nak kene jage sy yg alahan nie . kowt mnyusahkan dia org .

Cuba awak main game. Haha saya masa mula2 pregnant, macam awak jugak, moody, bosan, tertekan. Lepastu saya install game kat laptop/ main game kat handphone. Best juga. Hilang sikit stress tu πŸ˜‚πŸ˜‚

6mo ago

huuu. tu la tuuu.. tpk jugakk . dulu sblm kawin bosan3 atau susah nak tido ajak suami main game on9 🀣 tp sejak pregnt ni tngok fone lame sikit pon x selesa. x leh bnde bcaye sgt . pegang fone kjap letak cmtu je . dulu hantu shoope skrg shoope pon jarang tengok πŸ˜…