Share pengalaman puasa

Ada tak ibu2 yg boleh share pengalaman puasa first trimester? Baby tetap membesar dengan sihat ke seiring usia dalam kandungan?

1 Balas

saya first pregnancy puasa dari 4w-8/9w. alhamdulillah okay sihat je. tapi saya masa tu tak ada muntah2, jadi takde risau jadi dehydrated ke etc. cuma ada mual2, memilih makan sikit, dan GERD. jadi hampir tiap petang tu berangin teruk sampai sesak nafas macam orang asthma. saya practice deep breathing tiap hari, alhamdulillah membantu. dapat puasa penuh tahun tu.