Sejenis kurang minum air

Ada ke yg boleh pregnant juga walaupun sejenis kurang minum air dan waktu pregnant pun kurang minum air. Sebab saya dengar kalau kurang minum air jadi punca susah nak lekat.

3 Balas

Entah ek saya jenis tak suka minum air masak & banyak makan fast food, caffein, coke tp dah 4x pregnant without ttc. Cuma saya ni regular period & jenis subur kot tu yg senang. effect tak eat healthy saya ada cyst time preggy no 3 & kandungan tak survive, cyst besar saya kena operation laparoscopic. Then doctor suruh gap 6months kalau nk pregnant lagi tp after 3months husband terbuang dlm terus pregnant lagi & dah setahun dah budak tu. Maybe kalau yg ttc kena jaga betul2 kot. Anddd time preggy anak no3 (4th pregnancy) saya kena gdm, sebelum2 tu tak.

saya 🙌🏻 tapi waktu TTC 2nd baby saya cuba kerapkan minum air tapi still tak sampai seliter sehari rasanya 😅 sejenis yg susah nak rasa haus. kalau tak suka minum air masak, cari buah2 yg banyak air mcm tembikai ke buah naga ke kelapa ke etc. sebenarnya bila kurang minum air ni badan kita senang stress tu yg buat susah lekat.

bukan kurang minum air saja..kurang aktif, kurang mkn realfood. nk pregnant semua kena sihat..baru kndungan blh survive.