baby songsang

Ada apa2 cara yg ok x, yg boleh buat baby bpusing duduk dlm keadaan yg betul kepala dbwh? Now i da 36 weeks but still x bpusing lg...berat baby 2.8

81 Balas

Saya pon baby songsang masa kandungan 6bulan..macam2 cara saya dah buat,dari baca doa untuk bayi songsang,sujud lama and etc..nak pergi urut kat bidan,tak berani..takut tali pusat terbelit..sampai lah saya dah nak due,doc dah set kan untuk buat ECV,tapi tak sempat nak buat sebab dah keluar tanda nak deliver..sampai hospital,check jalan and scan,masih lagi bayi songsang. Jadi kena czer..sis jangan risau,czer atau beranak normal sama sakitnya..cuma lepas dah habis operation,sis kena jaga bhagian jahitan/gam di perut ye..jangan lasak sangat,takut nanti terbukak then kena infection kalau tak jaga betul.