Blighted Ovum

10w 3hari. Utk scan kali ke tiga, saya disahkan blighted ovum. Scan kali pertama dan kedua ada menunjukkan janin. Scan kali ketiga tinggal kantung sahaja. Ini berlaku tanpa pendarahan. Doktor indicated saya sebagai blighted ovum. Saya diberi surat utk dirujuk ke hospital utk d&c. Mohon doakan saya terus kuat semangat. Keguguran kali ke tiga :'(

2 Balas

Insha Allah, akan ada rezeki lg buat Puan selama mana Puan tak putus bergantung kepada Allah. Alhamdulillah Puan adalah salah satu Hamba Allah yg terpilih, maknanya Puan ada kekuatan dan kemampuan yg Allah beri. Insha Allah, berkat sabar Puan, Puan akan peroleh jugak rezeki zuriat lagi lepas ni. Insha Allah, Allahumma Amin.

2y ago

Sama2 Puan🥰

Saya pun begitu, keguguran semasa 10w untuk kali ke 2 sbb janin tak berkembang. Semoga ada hikmah di sebalik kejadian... Saya sedang tunggu janin untuk keluar sendiri dalam 2 minggu ni...

2y ago

Sama lah puan. Alhamdulillah, saya dah natural miscarriage dua hari lepas. Saya dalam proses pantang utk 14 hari. Tak perlu ke hospital utk d&c. Moga baik2 utk puan :D