Supplements

glass-placeholder

Sarang Burung

Supplements

Nutrients

Amino Acids, Aspartic Acid. Proline, Cysteine, Phenylalanine, Syalic Acid, Tyrosine, Glucosamine, Glycoproteins, Iron, Potassium, Magnesium, Threonine, Phenylalanine, Leucine, Lysine, Methionine, Alanine, Arginine, Valine, Protein

Pregnancy

Adalah baik untuk wanita hamil makan sarang burung walet semasa mengandung. Wanita hamil akan mendapat manfaat daripada sup sarang burung kerana ia memiliki kandungan nutrien penting. Sup ini dapat menguatkan badan dan membawa kepada pemulihan yang lebih cepat selepas melahirkan kelak.

Postpartum

Ibu baru lepas bersalin boleh makan sarang burung walet bagi meningkatkan ketahanan tubuh, membantu pertumbuhan semula sel, mengawal bekalan darah dan membantu dalam pemulihan yang lebih cepat. Namun, perlu diingatkan bulu sarang burung yang tidak dibersihkan dengan betul boleh menjadi sangat berbahaya pada ibu dan bayi.

Breastfeeding

Ibu menyusu boleh makan sarang burung walet kerana dapat membantu merangsang selera makan, memperbaiki pencernaan dan pergerakan usus. Akan tetapi ia turut memberi kesan buruk pada susu ibu.

Baby

Anda boleh memberi bayi makan sarang burung walet tetapi hanya dalam jumlah yang sangat kecil selepas mereka umur 8 bulan. Namun ia juga makanan alergen yang boleh menyebabkan gejala seperti muntah, ruam merah dan sakit perut.