Seasonings

glass-placeholder

Adas

Seasonings

Nutrients

Natrium, Kalium, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin B-6, Kalsium, Zat Besi, Magnesium, Phosphorous, Zinc, Copper, Manganese, Selenium, Niacin, Asid Pantothenic, Folat, Choline, Vitamin E, Vitamin K

Pregnancy

Walaupun adas adalah selamat dalam kuantiti yang lazimnya didapati dalam makanan, seperti dalam teh atau makanan tambahan, belum terbukti selamat bagi wanita hamil.

Postpartum

Adas dipercayai menurunkan tekanan darah dan menggalakkan pencernaan yang sihat. Anda boleh makan adas yang ditambah kepada makanan dalam kuantiti yang kecil. Walau bagaimanapun, tidak ada penyelidikan perubatan yang mencukupi untuk herba ini untuk menjamin keselamatannya yang lengkap, jadi sebaiknya berbincang dengan doktor sebelum adas.

Breastfeeding

Adas dapat membantu meningkatkan bekalan susu ibu. Cara yang paling selamat untuk mengambil adas adalah melalui makanan, tetapi elakkan dari kuantiti yang banyak.

Baby

Menambah adas pada makanan bayi anda dalam kuantiti yang kecil adalah selamat, kerana ia juga menambah rasa. Fennel juga membantu meningkatkan imuniti dan melegakan gas pada bayi. Pantau sekiranya ada alahan.